A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/domfilis/public_html/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 675

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/domfilis/public_html/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 675

 Smještaj i usluge - Ustanova socijalne zaštite "Dom Villa Filis"

Dom Villa Filis

Neko ko će brinuti o Vama

Smještaj i usluge

Za smještaj i boravak u ustanovi osigurano je sljedeće:

Sobe su uređene u lux varijanti sa medicinskim krevetom, televizorom, kablovskom, telefonom, internetom, videonadzorom, potpuno opremljenim zasebnim kupatilom sa pomagalima, te SOS signalom smještenom u sobi i kupatilu za pomoć štićeniku.

Medicinske usluge

Pomno birano i stručno selektirano osoblje daje garanciju zadovoljavanja svih zakonskih i moralnih zahtjeva prema osobama o kojima se mi brinemo. Redovno će se pratiti vitalne funkcije korisnika: pritisak, temperatura, puls, a preko temperaturne liste vrši se nadzor unosa lijekova i tečnosti. U konsultaciji s ljekarima naše osoblje može korisnicima dati osnovne medicinske usluge i pomoć. U slučajevima težih ili naglih pogoršanja zdravstvenog stanja naših korisnika, mi pozivamo hitnu pomoć i prevozimo.

Također Vam nudimo:

Sve usluge fizioterapeuta se nude u domu u vrijeme kada to korisniku najviše odgovara.

Kuhinja i restoran

Hrana se priprema u vlastitoj kuhinji od svježih namirnica koje se svakodnevno nabavljaju. Za korisnike čija dijagnoza to zahtjeva, organiziran je poseban dijetetski režim ishrane. Medicinsko osoblje će pomagati korisnicima koji se ne mogu sami hraniti.

Za naše korisnike omogućili smo i sljedeće: uz bogat švedski sto nudimo i svakodnevno jelo po narudžbi À La Carte i to u neograničenim količinama u svako doba dana i noći.

Prateći sadržaj

U sklopu doma od pratećeg sadržaja se nalazi:

Cijeli objekat je pod vanjskim i unutarnjim video nadzorom. Posebna pogodnost za porodice naših štićenika je da mogu iz inostranstva ili BiH u svakom momentu preko najsavremenijeg video nadzora vidjeti svoje najmilije u svako doba dana i noći, te razgovarati s njima.

Za posjetioce doma, tj. rodbinu i prijatelje korisnika doma obezbijeđeni su apartmani za smještaj tijekom posjete. Za pokretne korisnike posebno se brinemo za domaću atmosferu međusobnog druženja za vrijeme obroka u dnevnom boravku ili vrtu. Obroci će se servirati za zajedničkim stolom, osim za korisnike koji zbog svog stanja privremeno ili stalno nisu u mogućnosti ustati iz kreveta.

U domu ćemo voditi računa o zadovoljstvu korisnika - u fizičkom, intelektualnom, osjećajnom i društvenom pogledu - nastojeći stvoriti ugodnu atmosferu kako bi im u njihovom najzrelijem dobu omogućili kvalitetan život. Pri tome nastojimo da svako ima privatnost kad je treba, a društvo kad je želi. Po želji korisnika i zavisno od vremenskih uvjetia, jednom tjedno organizirat će se izlet svih zainteresiranih korisnika do neke od zanimljivih lokacija kao što je čuvena reumal banja u Fojnici ili izletišta kao što su Vrelo Bosne te jedna od planina u okolini grada Sarajeva.